Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Terapeuten som omsätter miljoner på alkoholfria viner

Moa Gürbüzer jobbar som terapeut från början och upptäckte så många barn som led pga av att deras föräldrar var alkoholister. 

Moa ville få bort skammen om att tacka nej till alkohol och därmed kunna välja alkoholfria viner.

En tanke är att på varje cigarettpaket står det varningstexter om passiv rökning och alla följdsjukdomar som socialstyrelsen har lagt dit. Här håller man med Moa om att flaskan borde kunna tala själv och fråga “med eller utan alkohol”. Just därför borde även socialstyrelsen lägga på en etikett på varje alkoholflaska och ställa frågan “med eller utan alkohol”.

År 2013, 57 år gammal, gick Moa från anställd till egenföretagare. Då startade hon MRG Wines, som bara fokuserar på alkoholfria viner. För att komma i gång med denna verksamhet fick hon hjälp av bland annat har hon fått hjälp från Business Sweden och Almi.

Champangekännaren Richard Juhlin lånar ut sitt namn

När Moa gick in i branschen hade inte alkoholfria viner hög status.
– De var bara skit. Jag var tvungen att ändra på synsättet.
Som draghjälp lyckades hon övertala Sveriges bästa champagnekännare, Richard Juhlin, att sätta sitt namn på flaskorna.

2016 utsågs hon till Årets Nybyggare och 2018 erhöll hon titeln Årets kvinnliga stjärnskott, EY entrepreneur of the year.

Oddbird anrik namn

Moa  har nu också bytt namn på sina alkoholfria viner från MRG Wines till Oddbird. Oddbird låter mer anrik ut ett vin som har funnits länge. Så namnet klingar mycket bättre.

Moa startar en podd

Moa börjar också med att starta podden Med eller utan alkohol.
Där  intervjuar hon människor och deras relationer till alkohol.

Idag omsätter MRG Wines 30 miljoner kronor och de alkoholfria vinerna säljs på flera platser i världen. Nästa steg är att ta fram Gin, befriad från alkohol. Arbetet är i full gång.

Lämna ett svar

Till startsidan