Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Panos Papadopoulos reflektion

Tider av kaos finns det mycket ett land kan göra för att skona sina medborgare från onödig press och stress. Det handlar inte bara om stödpaket, likviditetslån, korttidspermitteringar och skatteuppskov.

Jag satt ute i solen och drack mitt morgonkaffe på Skånegatan i Göteborg och såg hur en parkeringsvakt stod på lagom avstånd ifrån en bil och tålmodigt väntade in tiden för överskriden parkeringstid, innan han satte böteslapp på rutan precis framför näsan på bilens ägare. Det fick mig att bli ordentligt upprörd.

När samhället stänger ner och i stort sett bara samhällsbärande funktioner fortsätter sin verksamhet, visst skulle det väl vara på sin plats att stat och kommun underlättar för folket genom att helt enkelt öppna upp och bli lite mer tillåtande på andra sätt? Varför ska till exempel de som nu inte kan arbeta hemma utan måste ta sig till jobbet betala vägtullar? Och de som behöver åka kollektivt, och därmed riskerar att smittas, varför behöver de betala för sin biljett? Och varför, VARFÖR anser man att parkeringsvakter – också i en tid som liknar ett krigstillstånd – har en så samhällsviktig funktion att de är ute och bötfäller redan pressade människor?

Lätta upp, släpp pressen och gör livet lite enklare för folk i dessa tider! Det har positiva effekter utöver de rent ekonomiska. Människor kommer känna att de har en stat som jobbar med dem, inte emot dem. Det skapar tillit och gemenskap – som även kommer bestå när allt detta är över.

Panos Papadopoulos

Entreprenör, modemogul, antroposof och framtidsmotivator

HOUSE OF PANOS AB

E-mail: panos@houseofpanos.se

Lämna ett svar

Till startsidan