Drömresan

Jag har alltid drömt om att få resa till ett exotiskt land och få njuta av goda drinkar, god mat och bara få vara. Eftersom jag någonstans inuti mig alltid har haft tankar på att ”man lever bara en gång” så kanske jag ska ta och göra slag i saken i år.

Stora frågor kommer upp i samband med de här funderingarna. 

Som vanligt får man nog säga att ekonomin är det största hindret när man vill göra något som avviker vardagen. Om jag talar för mig själv så får man erkänna att sparkontot inte är allt för stort. Och ännu en bekännelse, jag orkar inte sälja saker för det tar för lång tid med fotografering, annonsering och sen vänta på betalning och sist men inte minst ska det ju skickad med posten också. Paketeras, vägas och så vidare är inte riktigt min grej. 

Låna till drömresan 

En drömresa kan ju springa iväg i pris så här gäller det att försöka få till en hjälp med den biten. 

Det enklast och smidigaste sättet att få ihop till resan är att söka om ett lån, gärna med så låg ränta och återbetalningsbelopp. 

Jag vill få så billigt lån som möjligt och ska såklart ta hjälp av den bästa låneförmedlaren som går att hitta. 

Idag finns det en uppsjö av både långivare och låneförmedlare så jag vill verkligen vara söker på att jag väljer den bästa.

Kreditupplysningar

Varför jag vill vara säker på att jag väljer den bästa är på grund av att beloppet jag troligen kommer behöva söka lån på är ganska stort. Och på sådana lån krävs att en kreditupplysning från UC tas. Alltså Upplysnings Centralen. Och vi vet nog allihop vad det kan innebära, använder man sig av för många kreditupplysningar där försämrar man sin kreditvärdighet betydligt för kommande år. Det kan handla om en sån liten grej som att jag kan få svårare att handla kläder på internet mot faktura. Och nej det vill jag inte riskera för det gör jag ofta och tycker det är smidigt när man inte behöver ligga ute med några pengar. 

Vart ska man resa?

Så, åter till resan.. Var ska jag bege mig, vad är mina drömmars resmål? Måste ta mig en ordentlig funderare på det. 

Sol, bad, värme och god mat är några av de kriterierna jag vill ha i resan. Är inte så mycket för storstads puls och shopping i utlandet, vill hellre bättra på min bränna och vila, bli servad alltså. Ja, kanske en lyxig all inklusive hade varit något. Men fortfarande… vart?

Jag ska nog börja med att se över lånemöjligheterna och utgå ifrån vilken summa jag skulle kunna få ett fördelaktigt lån på. Och under tiden jag undersöker det drömma mig bort och surfa runt efter lite förslag på destination.

Har jag tur kanske det lån jag får ger mig en extra slant till både nya kläder till resan samt fickpengar när jag väl kommit iväg. Det vore ju toppen om något, eller hur?

Men man får inte glömma att när man kommit hem sen då ska räkningarna betalas. Lånet ska betalas tillbaka och då får man verkligen se till att resan är värt sitt pris, annars kan återbetalningen kännas surt.

1 comment / Add your comment below

Lämna ett svar

Till startsidan