Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Bröstlyft – Bellakliniken

Bröstlyft

Ett bröstlyft har ingenting med bröstens storlek att göra, det är snarare ett plastikkirurgiskt ingrepp där syftet är att minska häng. Ett bröstlyft skulpterar om bröstet så att det blir fastare, och där syftet är att förbättra bystens utseende.

Ofta är det kvinnor som har tunga och slappa bröst som efterfrågar ett bröstlyft. Likväl kvinnor som har små och tomma bröst. Ett bröstlyft görs både på grund av estetiska anledningar men även funktionella besvär. Under livets olika skeden så förändras bröstens utseende och form, där faktorer som viktuppgång, viktnedgång men även graviditet och amning påverkar bröstens elasticitet.

Så går ett bröstlyft till

Ett bröstlyft är ett ingrepp som innebär att bröstens vårtgård flyttas upp. Vid behov kan även vårtgårdens storlek minskas. Överskottshuden avlägsnas och bröstvävnad formas om.

I vissa fall kan ingreppet också kombineras med ingrepp som bröstförstoring. Några gånger kan det istället räcka med att endast utföra en bröstförstoring för att få det önskvärda lyftet och fyllnaden. Ingreppet tar ca en timme och brukar oftast inte vara alltför smärtfyllt. I de flesta fall är det tillräckligt med vanlig smärtlindring. Du kan räkna med att sjukskrivningen pågår mellan två till tre veckor, och du ska undvika tunga lyft den första tiden.

Efter bröstlyftet

Du ska även bära sport-bh dygnet runt i två månader för att resultatet ska bli så bra som möjligt. Utöver detta ska den bäras dagtid i ytterligare två månader. När tre månader har passerat efter bröstlyftet kommer du inkallas på en slutkontroll där vi kontrollerar att resultatet är lyckat. Vi på Bellakliniken har många års erfarenhet av plastikkirurgi och alla våra plastikkirurger är professionella och kompetenta – du är i trygga händer hos oss.

Lämna ett svar

Till startsidan